jul 232015
 

= IMO Blog = 

Ik heb het hier vaker over het extremisme van de zogenaamde pro-Palestina beweging (Ik zeg liever anti-Israel beweging, want ze komen niet voor Palestijnen op wanneer niet Israel maar bijvoorbeeld Syrië of IS de boosdoeners zijn. Moslims die moslims afslachten, dat is nou eenmaal geen nieuws en daarmee krijg je geen aandacht van de media en geen mensen mee op de been). De reden is dat ik schrik van het openlijke antizionisme (dus niet ‘kritiek op het nederzettingenbeleid’ e.d.) en ook de totale stilte van de politiek wat dit betreft. Sterker nog, linkse partijen gaan er vaak in mee en steunen activiteiten die gericht zijn tegen Israels bestaansrecht en tegen vrede.

Op de demo van 11 juli op de Dam (georganiseerd door ‘Youth for Palestine’ en ‘Back to Palestine’) kwam dit weer duidelijk naar voren. Men is openlijk tegen Israels bestaansrecht, en er werden leuzen gescandeerd als ‘Palestine free from the river to the sea’. Over spreker Appa heb ik al uitvoerig geblogd. Ondanks zijn extreme en soms zelfs antisemitische uitspraken (Hij had het dit keer over “het terroristische zionistische regime van deze illegale schurkenstaat”, en: “Netanyahu is de grootste oorlogscrimineel van deze tijd.”) wordt hij steeds weer uitgenodigd om de aanwezigen op te hitsen tegen Israel en een ieder die dit land niet net zo zeer verafschuwt als hij (lafbekken, medeplichtigen, etc. in zijn woorden). Hij steunt openlijk alle geweld van de Palestijnen tegen Israel, tot en met de meest wrede aanslagen op burgers.

Ook Abulkasim – ‘fuck de koning’ – Al-Jaberi ging flink tekeer op de Dam. Hij zei:

Wat we vandaag in Gaza zien is de voortzetting van de etnische zuivering van Palestina. Door deze Nakba, deze catastrofe, zijn bijna alle inwoners van Gaza vluchtelingen die in ’48 werden verdreven door zionisten. Generaties achter elkaar leven onder een gruwelijke bezetting.

Welke bezetting? Die door Hamas? En wat voor etnische zuivering heeft tot gevolg dat de bevolking alleen maar toeneemt? Als het aantal Palestijnse doden door Israel een etnische zuivering is, dan hebben Jordanië en Libanon zich daar ook schuldig aan gemaakt, en kun jij bij alle gewapende conflicten van etnische zuivering spreken. Het slaat nergens op deze term zo lukraak te gebruiken, alleen om je woede en afkeer over een zaak te uiten.

… Drie generaties van dezelfde familie begraven onder het puin van hun eigen huis. Lieve zusters en broeders, wij zijn getuige van een genocide.

Sinds wanneer is sprake van een genocide als meerdere generaties van een gezin worden gedood? Genocide betekent het systematisch uitmoorden van een volk, zoals de nazi’s met de Joden deden in de oorlog. Hoe tragisch ook, het is absurd en smakeloos het doden van onschuldige burgers in een oorlog (wat in iedere oorlog gebeurt) als genocide te bestempelen. Daarbij had Israel overduidelijk ten doel om Hamas te treffen; indien men zoveel mogelijk burgers had willen doden was men anders te werk gegaan. Al Jaberi’s kritiek blijft niet beperkt tot Israel:

We leven in een land dat net als Israël gebouwd is op koloniaal geweld en racisme. Daarom zijn de levens van moslims en Arabische kinderen niks waard voor Rutte en de regering die hij vertegenwoordigt. Of het nu gaat om Ismail en Mohammed uit Gaza of Bagdad, of hun naamgenootjes uit de Schilderswijk en Kanaleneiland.

In Nederland zijn, net als in andere Westerse democratieën, de levens van iedereen evenveel waard. Ongeacht je geloof of afkomst heeft de overheid de taak je te beschermen en heb je recht op gelijke behandeling volgens de wet. Krijg je die niet, dan kun je naar de rechter stappen, en naar de media, met recht op een advocaat en diverse anti-racisme organisaties die je steunen. Politiegeweld wordt onderzocht, en zo nodig worden maatregelen genomen. Dat wil niet zeggen dat er nooit iets mis gaat, maar veel beter kun je het niet krijgen in deze wereld. Zeker niet in de Arabische wereld. Misschien dat Al Jaberi het racisme en overheidsgeweld van bijvoorbeeld Marokko eens wil onderzoeken?* Hoeveel zijn de levens van Amazigh waard voor de Marokkaanse regering? En die van buitenlandse immigranten op weg naar Europa? Ik heb afschuwelijke verhalen gehoord over wat die mensen aan racistisch geweld te verduren hebben in de maanden dat ze er werken om het geld voor de mensensmokkelaars bij elkaar te sparen. En hoeveel is het leven van een Jood of christen in de Arabische wereld waard? Te suggereren dat in ons land Arabische kinderen zonder pardon worden afgemaakt (Hoeveel kinderen zijn er door onze meedogenloze beruchte speciale commando’s in koelen bloede vermoord, beste Al Jaberi?), terwijl in Arabische landen de afgelopen jaren honderdduizenden Arabische kinderen zijn gedood en gevlucht, is enigszins absurd.

De Palestijnen hebben dit allang begrepen. Zij weten dat onderhandelen geen zin heeft met een regime dat jouw menselijkheid niet eens erkent. Daarom hebben ze de weg van het verzet gekozen, en dat is de enige weg naar bevrijding. Ieder volk dat aangevallen wordt, heeft een onvervreemdbaar recht op zelfverdediging, “by any means necesarry”. Net zoals het joodse verzet in de getto´s van Warschau de wapens oppakte tegen de Nazi´s, vechten de Palestijnen nu voor hun vrijheid.

De ‘weg van het verzet’, oftewel aanslagen op Israelische kinderen, raketten op kleuterscholen en, als het ze zou lukken, ziekenhuizen. Het verzet dat de Protocollen van Zion citeert en de hadith die zegt dat alle Joden gedood moeten worden, ook die achter de gharka boom. Het verzet dat kinderen indoctrineert op zomerkampen en inzet als menselijk schild. Het verzet dat alle Joden uit Israel wil verdrijven, en in Nederland terecht een terroristische organisatie wordt genoemd. En dat wordt dan en passant eventjes vergeleken met het heroïsche maar kansloze verzet in het getto van Warschau, waar Joden met duizenden tegelijk per dag stierven door het geweld, de honger, de kou en de wreedheid van de nazi’s. Waar ze wisten dat ze er niet meer levend uit zouden komen.

Het is onze verplichting om een echo te vormen van dat verzet. Daarom moeten wij ons inspannen om een complete boycot van alles wat naar Israel ruikt af te dwingen. Wij eisen ook dat Nederland alle banden, politiek, economisch en militair, met Israel breekt en sancties oplegt. Wat doet bijvoorbeeld die Israelische ambassade in Den Haag? De enige plek in Den Haag waar deze criminelen zouden moeten zijn is voor een tribunaal in het internationaal gerechtshof.

Het is onze plicht om dit soort onzin krachtig te weerspreken en mensen, ook sympathisanten van de Palestijnen, op te roepen hun gezonde verstand erbij te houden. De ambassade staat daar naast vele andere ambassades van landen waar heel wat meer aan de hand is op het gebied van mensenrechten, zoals die van Iran, Saudi-Arabië, Rusland en China, maar daar horen we Al Jaberi niet over.

…En wij zijn een generatie die niet zo veel geduld heeft. Wij komen niet met een uitgestoken hand maar met een vuist in de lucht. Wij vragen niet om gerechtigheid, wij eisen gerechtigheid voor Palestina. Wij brengen de Palestijnse Intifada naar de poorten van de gemeente Amsterdam, die een stedenband wil aangaan met Tel Aviv, de hoofdstad van terrorisme. Naar de poorten van de politiebureaus, die ons bedreigen met arrestatie als we onze steun aan het verzet willen uitspreken.

Is dit een oproep tot geweld? Mag je oproepen tot een intifada (dat wil zeggen aanslagen en ander geweld) in Amsterdam? Ophitsen tot en het verheerlijken van geweld is verboden, of het nou geweld tegen Joden, moslims of anderen is. Blijkbaar vindt Al Jaberi het eerste prima, sterker nog, dit past op een of andere manier binnen zijn definitie van ‘gerechtigheid’.

Ik weet wel een paar betere gegadigden voor de term ‘hoofdstad van het terrorisme’. Gaza stad bijvoorbeeld, waar tegenstanders worden gemarteld in gevangenissen of van de daken gegooid, zoals indertijd met Fatah aanhangers gebeurde. Waar een uitgebreid tunnelnetwerk is gebouwd van door de UNRWA verstrekt bouwmateriaal, bedoeld voor de mensen wier huizen zijn verwoest, om zo aanslagen in Israel te plegen. Waar de ‘heilige strijd’ tegen de Joden wordt verheerlijkt, waar ‘sterven voor Palestina’ het hoogste is dat je kunt bereiken.

Maar wij zijn niet bang. Wij zullen net zo lang doorgaan totdat de blokkade van Gaza wordt opgeheven. Totdat Nederland aan de juiste kant van de geschiedenis gaat staan. Totdat Palestina vrij is.. heel Palestina.

Oftewel: totdat de Joden uit Israel zijn verdreven en weer een minderheid geworden die op de deuren van andere landen moet kloppen in de hoop te worden toegelaten. Mag ik het racistisch noemen om wel een 22ste Arabische staat op te eisen voor de Palestijnen, en de Joden, het oudste en meest vervolgde volk ter wereld, weer op straat te zetten?

Al Jaberi maakt net als Appa gebruik van een vrijheid die hij in geen enkele Arabische staat zou hebben; om dan te doen alsof Nederland een schurkenstaat is waar Arabieren geen rechten hebben is nogal idioot. Zoals veel Arabieren in Israel meer rechten hebben, en meer kans maken door het hooggerechtshof in het gelijk gesteld te worden dan in welk Arabisch land dan ook, kan Al Jaberi makkelijk schreeuwen vanuit een van de meest vrije landen ter wereld. Geniet ervan beste man, want als jouw helden het ooit voor het zeggen krijgen is het met die vrijheid snel gedaan.

Ratna Pelle

* Update: Ik had Marokko als voorbeeld genomen omdat ik dacht dat Al Jaberi daar zelf vandaan kwam, maar hij blijkt Irakees te zijn.

Share

  2 Responses to “Abulkasim Al-Jaberi brengt de Intifada naar Amsterdam”

Comments (2)
  1. Anti Israelische uitingen zijn racistisch en gericht op vernietiging van Israel en Joodse bevolking in ons land. Deze fanatici zoals ook de van haat verblinde BDS krijgen van slappelingen als van Aartsen en andere gezagsdragers te veel ruimte. Ze staan ‘krom’ voor de druk van fanatieke deel van de islamitische Nederlanders, evenals politici binnen SP GL D66 PvdD en delen van PvdA. Pamperen en
    likken werkt tegengesteld. Het zorgt voor escalatie omdat het wordt gezien als zwakte door fanatieke Moslims.

  2. Mooi, je hebt de leugens en fabels bloot gelegd, maar dat lezen alleen de mensen die geinteresseerd zijn in de waarheid. zelfs onze eigen regering, laat staan de EU zijn geinteresseerd in de waarheid.
    Meneer “fuck de koning” kan doorgaan en leeft van zijn uitkering.
    Hoe krijgen we dit soort informatie ook op nationaal niveau naar buiten?