mrt 102013
 

“De Joden in Israël zijn geen haar beter als de moffen”

IMO Blog

Republiek Allochtonië schreef in 2010 (aangehaald in een recent artikel op Joop over antisemitisme):

Vooral autochtone Nederlanders maken zich op het internet schuldig aan antisemitisme. Ook neemt het antisemitisme niet significant toe. Dit blijkt volgens Trouw uit cijfers van het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI).

Voor al die mensen die denken dat het wel meevalt, en voor al die mensen die racisme een groter probleem vinden, die Wilders willen aanpakken in plaats van het antisemitisme, en vooral om de mensen wakker te schudden die er eventueel wat aan zouden kunnen doen, om te beginnen door het probleem serieus te nemen. Voor al die mensen hieronder de oogst van ca. drie dagen Google Alerts over Israel, Joden en Palestijnen. Ik heb nu eens op alle links geklikt, en niet Nujij, Krapuul, WijBlijvenHier, Hababam, Retecool, Stormfront en Fok overgeslagen. Waarschuwing: onderstaande reacties kunnen kwetsend zijn voor Joden, en ook voor andere redelijke mensen. Merk hierbij op dat geen van de redacties, moderatoren of forumbeheerders blijkbaar de noodzaak voelde om deze reacties te wissen.

Het is over enkele maanden Bevrijdingsdag en dan moeten we allemaal weer een minuut stil staan bij de Holocaust. Nu is dit onderdeel van de geschiedenis natuurlijk gruwelijk geweest, maar om er nu nog bij stil te staan, na 70 jaar… Zeker omdat de Joden nu precies hetzelfde uitvoeren in Palestina. Ik vind het maar een hypocriet volk met een eeuwig slachtoffercomplex. http://forum.fok.nl/topic/1938218

De Joden in Israël zijn geen haar beter als de moffen. Ze jagen mensen uit hun huizen ,stelen grond. En dat allemaal onder het toeziend oog van de US. http://www.stand.nl/stellingen/Buitenland/Aparte-busslijnen-voor-Palestijnen-puur-Racisme

Ik begrijp dat doorgevoerde apartheidsmaatregelen u aanstaan?
Zeg dat dan gewoon.Persoonlijk heb ik enige jaren in Tel Aviv gewoond en geloof me maar…er is geen racistischer volk dan het Israelische. Het komt nu naar buiten met gesegregeerde bussen en de gedwongen anti-conceptie voor zwarte Israelische vrouwen. Het zijn onbeschofte en kwaadaardige racisten met een superioriteitscomplex.
http://www.nujij.nl/algemeen/israel-introduceert-bussen-alleen-voor.21884869.lynkx

@4 Overigens, met Israël en veel mensen die ik ken delen dezelfde mening heb ik helemaal niets! Sterker gesproken, ik heb een uitgesproken aversie tegen Israël want zij is onecht en voelt zich superieur terwijl zij niet meer is dan een satelliet gesticht staatje v.d. joodse lobby in VS. http://www.nujij.nl/algemeen/turkse-commentaar-op-het-zionisme-overschaduwt.21865109.lynkx

Maar dit handelen vergelijken met de Nazitijd of het Apartheidsregime is antisemitisch.

Halve gele maan op de kleding naaien van palestijnen?
Israel zit in een moeilijk parket….welke maatregelen moeten ze nemen? 
http://www.nujij.nl/algemeen/israel-introduceert-apartheidsbussen-voor.21870540.lynkx

Het Zionisme is gebaseerd op een racistisch ideologie omdat het streeft naar een staat waarin slechts plaats is voor 1 ras. Ik vind de opmerking van Erdogan wat overtrokken, maar hoe je het wend of keert Zionisme is net als Nazisme niet goed te praten. http://www.nujij.nl/politiek/erdogan-zionisme-is-een-misdaad-tegen-de.21838597.lynkx

tja net als israel veen lesje ,,weer,, moet hebben,de langste bezetting zins 45 en toen lieten we het +-5 jaar duren,, ach wat is 63 jaar,he.van provoseren moorden en landje pikken en bezetten en een groot concentratie kamp er op na houden,,

Erdogan heeft gelijk!
Het zionisme heeft als doel een nieuwe wereldorde te creëren, waarbij de wereldpopulatie drastisch zal moeten worden ingekort. Tijdens WO2 is het net niet gelukt, omdat marionet Hitler een geheel eigen agenda wilde doorvoeren maar de intentie bestaat nog steeds.
http://www.nujij.nl/politiek/israelische-zionist-de-tijd-is-gekomen-om-turkije.21901369.lynkx

Weer een duivels plan van de joden.Nu kunnen ze die bussen onder vuur nemen, en weten ze zeker dat er geen haakneus bij omkomt.

En andersom natuurlijk, gescheiden genocide, prachtige uitvinding zeg ik. http://www.stormfront.org/forum/t951281/

Het wachten is nu op aparte treinstellen alleen voor joden. Weet je wie ook…

Zo is er ook geen hol meer aan, Godwin´s maken.

Ik denk dat ik graffiti ga spuiten op de Palestijnse bussen: “verboden voor Joden”.

Het hof overweegt daartoe dat de verdachte naar zijn identiteitsbewijs is gevraagd nadat hij op verdenking van mishandeling/ huiselijk geweld werd aangehouden.
Want op Sjabbat je vrouw in mekaar tremmen is helemaal toppie volgens de gemutuleerde piemelgod.
http://retecool.com/post/aparte-buslijnen-voor-palestijnen

Ook gewone kranten laten antisemitisme en bagger gewoon staan. De volgende reacties komen uit Trouw, waar een moderator de reacties vantevoren keurt:

Weet U het nog op 18 -9-1982 Sabra en Shatila in Libanon kijk maar op Wikipedia.Dan weet u de bedoelingen van israel.Het systematisch onmogelijk maken voor de Palestijnen om te kunnen leven in hun eigen land.Ze hebben het goed geleerd,en zij zouden zich moeten schamen om dat andere mensen aan te doen.Pro israel is voor mij omgeslagen naar pro Palestijnse,opkomen voor de onderdrukte zoals wij dat hebben ondervonden in 40/45.Steun daarvoor de stichting Kifaia voor het door israel aangedaane leed

Het lijkt erop dat wat hen aangedaan is in de 2e wereldoorlog…ze nu dezelfde praktijken toepassen op anderen. Intimidatiepraktijken, scheiden van mensen, huisuitzettingen, plundering…enz. De symptomen zijn overduidelijk. Ook hier misleidt en intimideert de machthebber de eigen bevolking via allerlei legitiem ogende excuses en/of misleidende info om hieraan mee te doen. 

Ik schaam mij als westerling voor de staat Israel. Joden die ooit werden onderdrukt en erger, onderdrukken nu een ander volk. Sluipenderwijs word ik anti-Israel en krijg ik antisemitische gevoelens en dat ligt niet aan mij.

Het is schrijnend om te zien hoe een volk, dat zelf slachtoffer is geweest van onderdrukking en genocide, nu zelf een volk slachtoffer maakt van een strijd om de handhaving van een onhoudbare positie. Nu is het nog opjagen en discrimineren, maar ieder weldenkend mens weet dat onrecht op den duur geen stand houdt. Eens komt de tijd dat het Palestijnse volk zo ontvlamt in een wanhopige poging de vrijheid terug te winnen, dat Israël geen andere weg meer ziet dan vernietiging..bezinning NU!.

Dat antisemitisme wel degelijk ook een allochtonenprobleem is blijkt uit de volgende reacties:

Judennichtgestattet(doet me denken aan Duitsland in de tweede wereldoorlog)

in de tweede wereldoorlog zei men toch ook niet: ik wil niet in de winkel van duitsers boodschappen doen, dus ik vind het prima dat ik in bepaalde winkels niet mag komen?

Het probleem is dat men Palestijnen steeds meer als minderwaardig gaat behandelen, en de israeliers zich als ubermensch gaan voelen. Dat is niet goed. Nu komen ze met aparte bussen, morgen gaat een kaartje 5x zo duur worden en overmorgen moeten ze een halve maan op hun jas naaien.

Joden zetten zich zo echt voor schut. Als ze tegen deze praktijken niet massaal demonstreren, dan is er niks geleerd van de nazi’s.
Al die jaren dat de Holocaust op scholen is onderwezen, al die keren dat men gezamenlijk de Duitse misdaden herdacht, al die monumenten waar de Duitsers onder bedolven zijn, die zijn allemaal voor niks geweest.
 http://forums.hababam.nl/showthread.php?t=157606

Het moet niet gekker worden! Moeten we de joden maar weer laten ophalen door goederen treinen? Niets geleerd van de 2e wereldoorlog!

Net riep je op om alle Joden te vermoorden? Ga heen Ronnie Naftaniel! Weet niet waar je het over hebt? Goederen treinen maar weer invoeren? Ze hebben niets geleerd van het verleden daar in Pisrael!

Jij toch ook niet? Ik wel! Heb geleerd dat joden er niets van geleerd hebben! En wanneer de joden met dit soort acties komen, wij als voorbeeld de goederentreinen weer in moeten zetten en ze verplicht een ritje naar Auschwitz laten nemen, zodat ze weer even een ” wake up call ” krijgen. http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-4588911.html

 

Share

  4 Responses to “Antisemitisme op internet”

Comments (4)
 1. Deze mensen hebben het allemaal over Neo-Zionisten dat blijkt duidelijk uit de reacties. Neo-Zionisme is het nieuwe zionisme van na 1967 met als doel het annexeren van de Westbank. Zie wikipedia. Neo-Zionisme is een oorlogsmisdaad daarin heeft Erdogan gelijk. Veel mensen die zich zionist noemen zijn fel tegen het Neo-Zionisme omdat het samenhangt met een lange lijst van vele duizenden oorlogsmisdaden in 46 jaar tijd. Ik ben zelf Joods en tegen het Neo-Zionisme en nog nooit het gevoel gehad dat ik antisemitisch benaderd ben. Even verder kijken dan de neus lang is en vragen wat mensen precies bedoelen. En wat blijkt ze zijn tegen het Neo-Zionisme en hebben niks tegen Joden in het algemeen op een enkeling na.

  • “Neo-zionisme” is niet echt een gangbare term, en ook niet echt ‘neo’. Zionistisch rechts vond al in de jaren ’20 dat de Joden aanspraak moesten maken op een groter grondgebied, inclusief Jordanië of delen daarvan, en de wapenstilstandlijnen van 1949 werden door geen van de partijen als definitieve grens aanvaard.
   Voor een meer genuanceerde kijk op het conflict (en de ‘lijst van vele duizenden oorlogsmisdaden in 46 jaar tijd’), lees eens wat achtergrondartikelen op deze website, daar is hij voor opgezet…

   Scheldwoorden, nazi-vergelijkingen, samenzweringswaanzin en ‘niets geleerd hebben van de Holocaust’ zijn duidelijk antisemitisch. Een reactie als deze laat toch geen twijfel bestaan voor ieder weldenkend mens: “Erdogan heeft gelijk! Het zionisme heeft als doel een nieuwe wereldorde te creëren, waarbij de wereldpopulatie drastisch zal moeten worden ingekort. Tijdens WO2 is het net niet gelukt, omdat marionet Hitler een geheel eigen agenda wilde doorvoeren maar de intentie bestaat nog steeds”

   Wouter

 2. Ik heb een hekel aan racisme maar racisme is ook de Jood niet vreemd zie het Gatestone institute, Memri, uitspraken van rabbi’s enzovoorts. Onwetendheid moet bestreden worden daarmee bestrijd men racisme en het anti semitisme het best. Duidelijke termen en onderscheid maken is belangrijk. Ik gebruik Neo-Zionist en Extremistische moslim anderen zeggen generaliserend Jood en Moslim. Gigantisch verschil. Veel mensen bedoelen daarentegen wel degelijk specifieke groepen als je doorvraagt en in gesprek gaat. Niet iedereen heeft Atheneum of zich voldoende ingelezen en reageren op gebeurtenissen zonder zich echt in te lezen.

  Neo-zionisme is zeker wel een gangbare term voor een politieke ideologie die ontstaan is na de 6 daagse oorlog heeft niks te maken met eerdere vormen van zionisme wat voor 1920 vooral een linkse aangelegenheid was. Deze term zou meer gebruikt moeten worden in de media om antisemitisme te bestrijden. Ik als Post-Zionist distantieer me van deze mensen en van mensen die gewapende strijd tegen burgers goedpraten zoals de vrienden van Hamas beide groepen zijn even abject en beiden bedienen zich van terrorisme. Ik ben tegen de bezetting van de Westbank voor mij is alles binnen de groene lijn Palestina, de rest dat is voor bijna iedereen Israël en ik ken weinig mensen die Israël niet accepteren buiten de groene lijn. Voor velen van ons is het zionisme voltooid in 1948 met de toekenning van onze staat. En volgens de VN ook trouwens en volgens het ICC ook.

  Hier een mooi stuk van Kobi Ben-Simhon
  http://web.archive.org/web/20090724042516/http://www.haaretz.com/hasen/spages/1090681.html

  Het is gewoon een ideologie punt en Neo-Zionisme is de term voor waar BDS, gematigde Palestijnen en vele Joden dagelijks geweldloos tegen vechten.

  Neo-Zionism emerged in the 1970s.[2] It is mainly constituted of members of the pro-settler movement and members of the “national camp” in Israel. It is currently politically represented by the Likud, Yisrael Beiteinu coalition government of Benjamin Netanyahu, as well as other parties including The Jewish Home, the parties of the National Union (Moledet, Tkuma) and Otzma LeYisrael (Eretz Yisrael Shelanu, Hatikva) and other small parties such as the Jewish National Front, Tehiya and Tzomet,[2] as well as the non-parliamentary Movement for Greater Israel and the banned Kach and Kahane Chai and the Jewish Defense League.

  Dan kun je volhouden dat Neo-Zionisme geen gangbare term is maar dat is ook de term die op Israelische universiteiten gebruikt wordt om het verschil aan te duiden Pan-Semitisme en Post-Zionisme zijn ook zulke termen. Als de term in Nederland gebruikt wordt vallen alle rechtse organisaties zoals Likud en het CIDI over de boodschappers heen. Waarom zijn ze zo bang voor duidelijkheid inzake welke Joden voor de bezettingspolitiek zijn? Vraag je dat eens af.

  Dit hierboven is waar mensen een hekel aan hebben als je in gesprek gaat wordt dit keer op keer duidelijk en nemen mensen gas terug over Joden in het algemeen. Een enkele echte antisemiet daargelaten. iedere knul van 14 kan onzin op het internet spuwen. Door alles Zionist te noemen doe je mensen als mij inderdaad onrecht aan maar we begrijpen het wel hoor, en voelen ons niet aangesproken. Vandaar ook dat Post-Zionisten vaak BDS steunen Neo-Zionisten zijn de tegenpool. Neo-Zionisten noemen ons ‘self hating jews’ en het ‘het grootste gevaar voor Israël’. Terwijl verruit de meesten van ons tegen de bezetting zijn en niet tegen de staat Israël. Mensen die tegen het neo-zionisme zijn kunnen vrijstelling krijgen en dienen wel in het IDF maar dan buiten de groene lijn. Deze regeling is er natuurlijk niet voor niets.

  • Dit gaat toch niet alleen over ‘neo-zionisten’: http://www.parool.nl/parool/nl/508/Theodor-Holman/article/detail/3408639/2013/03/13/En-wie-heeft-geen-hekel-aan-Joden.dhtml
   Bovendien is het optreden van de Israelische regering geen enkel excuus: wie praat er zo over Chinezen, Amerikanen, Russen of Turken vanwege wat hun regeringen doen? Als zo over Arabieren of negers wordt gepraat, wat wel voorkomt maar in veel mindere mate, noemen we dat terecht racisme.

   Wijlen onze vriend en inspirator Ami Isseroff (http://www.zionism-israel.com/) probeerde de term Zionisme terug te winnen op de kolonisten en religieuze fanaten die hem zich hebben toegeëigend en haar imago bedoezelen de laatste jaren en decennia, maar hij zat daarmee in een spagaat, net als het CIDI denk ik: je hebt bondgenoten nodig om iets te kunnen bereiken, en voor de meeste linkse aktivisten (buiten Israel en de VS) is ‘het zionisme’ geen legitieme beweging, terwijl de meesten die zionisme wel legitiem vinden, rechts van ons staan. Ik ben zeker tegen de nederzettingen, maar ben wel van mening dat er voor Jeruzalem een compromis nodig is en er geen sprake kan zijn van een Palestijns ‘recht op terugkeer’. Ook vind ik dat er aan de Palestijnen hardere eisen gesteld moeten worden en heb redelijk veel begrip voor Israelische acties en veiligheidsmaatregelen. Met die punten sta ik al buiten de linkse consensus en moet ik uitwijken naar (gematigde) pro-zionisten voor iets simpels als linkuitwisseling met onze website of samenwerking op allerlei gebied.

   Wouter