mei 032015
 

MEW-screenshot~ door Wouter ~  

MidEast Web for Coexistence” is ontstaan uit de vredes- en dialooggroepen tijdens het Oslo Vredesproces in de negentiger jaren. De website werd gelanceerd in 1999 aan het begin van een hoopvol nieuw millennium; een hoop die al snel in duigen zou vallen na het mislukken van de vredesonderhandelingen en het uitbreken van de Tweede Intifada.

De website werd door webmaster Ami Isseroff en anderen gevuld met stapels achtergrondmateriaal over het conflict, zijn geschiedenis en perspectieven voor een oplossing: landkaarten, VN documenten, tijdlijnen, scherpe analyses en kritieken door Ami zelf op zijn web log, initiatieven voor dialoog en vredesopbouw.

Bijna vier jaar na het overlijden van Ami Isseroff, willen we opnieuw aandacht vragen voor dit initiatief. Er zijn weinig websites te vinden met zoveel en gedegen en diepgaande achtergrondinformatie, waarbij beide kanten niet worden ontzien. Het is nog steeds een rijke bron van informatie.

Daarom hebben we een facebookpagina gemaakt waar naast informatie over het conflict ook aandacht is voor (initiatieven tot) co-existentie.

In het komende jaar hopen we ook de website te revitaliseren en updaten, en proberen hem beter te verbinden met de sociale media van tegenwoordig, die zeker nieuwe mogelijkheden biedt voor dialoog en wederzijds begrip. Doe mee!

 


Facebook pagina’s over vrede in het Midden-Oosten (Engelstalig):

https://www.facebook.com/mideastweb
* https://www.facebook.com/israelipalestinepeace
* https://www.facebook.com/FaceTheBridge
* https://www.facebook.com/newpage4peace

Twee discussie groepen voor vrede en coëxistentie:

* Towards Coexistence Between Israelis and Palestinians
https://www.facebook.com/groups/606727866091789
* The real coexistence group for the israelis and palestinians and planet…
https://www.facebook.com/groups/263534150517292

 

Share