okt 182015
 

younesdeengnek= IMO Blog = 

Sinds kort hebben we er een nieuwe BA-er bij, een Bekende Allochtoon. Een paar dagen geleden schreef een jonge man van Marokkaanse komaf die een broodjeszaak in Bussum runt en zichzelf ‘opiniemaker’ noemt, op zijn facebookpagina het volgende:

Is het misschien een goed idee om toeristen uit Israël (kinderen niet) vanaf vandaag in Nederland total loss te slaan?

Wie niet luisteren wil moet maar voelen, genoeg is genoeg!!!  Tijd om een duidelijke signaal af te geven vind ik.

14 jaar nog maar, en nu al koelbloedig neergeschoten en uitgescholden tot zijn laatste adem!!!!Moge Allah swt hem belonen met djenna.

Het is zijn reactie op het neerschieten van een jeugdige Palestijnse terrorist door de Israelische politie. Er staan inmiddels meer dan 1000 reacties onder, het is ruim 400 keer geliked en 100 keer gedeeld, en tientallen mensen hebben aangifte tegen hem gedaan. Donderdagavond mocht hij in Pauw uitleggen hoe hij dit precies bedoeld had, en waarom zijn toon niet wat vriendelijker was. Dat die 14 jarige jongen niet dood was maar in een Israelisch ziekenhuis werd behandeld en dat hij zelf een Jood neer had gestoken, dat wist de normaal zo vlotte Pauw niet te melden. Youness Ouaali legde uit dat wanneer hij de dingen vriendelijk zegt er niet geluisterd wordt en dat hij een discussie wilde aanzwengelen over het misdadige handelen van Israel, een sentiment dat ik vaker hoor van radikale anti-Israel activisten zoals Appa en Frank van der Linde. Die laatste schreef op zijn Fb dat Ouaali wel een punt had en je ‘als je het subtieler zegt, veel minder bereikt’. Als je wat precies subtieler zegt? Dat Israelische toeristen verantwoordelijk zijn voor het feit dat hun ziekenhuizen mensen behandelen die Joden proberen dood te steken?). Pauw bewees zijn gelijk door hem een podium te geven, zoals de media ook Appa, rapper Ismo, activist Abdulkasim Jaberi en die andere schreeuwerds tegen Israel, Joden, homo’s, Zwarte Piet, de politiek en de maatschappij graag een podium geven.

Vroeger plaatste je jezelf met bepaalde uitlatingen buiten het debat: racisme en antisemitisme waren nog taboes. Als je daar geen rekening mee hield, werd je genegeerd, verstoten en soms erger, zoals de vrouw van Hans Janmaat heeft moeten ervaren. Die tijden zijn gelukkig voorbij, je mag nu alles zeggen, weg met de fatsoenspolitie, zo wordt er gejubeld op Geen Stijl en aanverwante politiek incorrecte websites. Om vervolgens vreselijk boos te worden dat niet alleen tokkies tegenwoordig vrij makkelijk een podium krijgen, maar ook jodenhaters en allochtonen (waarbij sommigen zich nog kwader lijken te maken over de ‘linkse gutmenschen’ en ‘fatsoensrakkers’ dan over walgelijke figuren als Ouaali of Appa, maar daarover later meer).

Ouaali was zichtbaar blij met al die aandacht. Wat zal dat lekker hebben gevoeld, wat ben je dan opeens een grote jongen, iemand die ertoe doet, een echte opiniemaker. In zijn uitleg dat het niet als dreigement was bedoeld, vergeleek hij het CIDI en passant met Hitler, iets dat Pauw net als de leugen over de Palestijnse jongen, zonder commentaar liet passeren. Pauw sprak hem wel nog even streng toe dat het nu dus toch vooral over zijn toon gaat en niet over Israel, en een van de gasten zei dat het ’toch jammer is dat zo de aandacht werd afgeleid van waar het je om gaat’. Ondertussen hadden anderhalf miljoen mensen gehoord dat Israel zomaar een 14 jarige jongen doodschoot, dat het een terroristenstaat is en dat dergelijk wreed en zinloos geweld jonge allochtonen hier tot razernij drijft.

Wat maakt mensen als Ouaali, Appa, Jaberi, Ismo etc. etc. zo interessant voor de media? Pauw twitterde daar zelf over, in reactie op kritiek:

Opwinding in m’n tl over de pauw uitzending van gisteren, vooral over de keus om iemand die op FB oproept tot geweld ’t woord te geven /// 2 joodse gasten spraken over angst joodse gemeenschap voor agressie en haat en 1 gast illustreert die haat met zijn fb-oproep. Dat lieten /// zien en horen. Die man was juist die dag in het nieuws, door aangifte CIDI en kamervragen van 3 partijen. Daarom zat deze gast er dus.

Er worden wel meer Kamervragen gesteld, en ook niet iedere aangifte van het CIDI geldt per se als nieuwswaardig. Is het heus niet het vuurwerk, en de kijkcijfers die dat hopelijk tot gevolg heeft, wat aan deze keuze ten grondslag ligt? En moet je nou echt een Jodenhater in een uitzending zetten met een rabbijn die het over zijn angsten voor 400 islamitische vluchtelingen in zijn wijk heeft?

Wat bovenstaande allochtonen gemeen hebben, is dat ze hier zijn opgegroeid, goed Nederlands spreken en ook redelijk geïntegreerd zijn. Tegelijkertijd zijn ze kwaad en kruipen continu in de slachtofferrol. Marokkanen worden in Nederland gemarginaliseerd, men krijgt geen kans op werk en een normaal leven, en dus is men boos. Heel erg boos. En die woede levert ze een podium op. Zodat wellicht nog meer allochtonen hun voorbeeld volgen, en in plaats van hun toon matigen om serieus genomen te worden, er nog een schep bovenop doen, want dan wordt je tenminste gehoord.

Ouaali is eerder in het nieuws geweest. Hij is woordvoerder van het World Wide Relief, een islamitische liefdadigheidsinstelling, door Carel Brendel omschreven als de ‘favoriete hulporganisatie van de Haagse hardcore salafi scene’, die eerder een benefietgala organiseerde waar een prediker was uitgenodigd die de doodstraf op afvalligheid bepleitte. Ook heeft Ouaali eerder gezegd het doden van 12 mensen (schuldig of onschuldig) minder erg te vinden dan het beledigen van de profeet. Dat sloeg op de moord van een groot deel van de redactie van Charlie Hebdo. Op zijn tijdlijn kwam ik ook nog een interessante stelling tegen over vrouwen en zeden:

Echt waar, weet je hoe lastig het is om als manzijnde met dit weer dingen heen en weer en op en neer te zien gaan??????

En dan maar klagen als je verkracht wordt.

Nou bij deze begrijp ik de kleding voorschriften van de islam een stukje beter voor wat het dient, en tegen wat het dient, namelijk hongerige mannen die helaas meer weg hebben van dieren dan een menszijnde smile-emoticon

Mohim, maak je geen zorgen als je als een Kim khardash langs mij loopt, deze jongen houd zich nog wel in, maar er zijn een hoop die zich niet zullen inhouden, just saying.

Een gewaarschuwd mensen telt voor 88 (vroeger dacht ik dat 88 het grootste getal was wat bestond).

Volgens Bart Schut, die fel van leer trok tegen Pauw, slaat dit getal op Hitler:

O, en Jeroen, misschien nog een tip voor die aartsluie flutredactie van je: als zij de moeite hadden genomen één berichtje verder te lezen op Ouaali’s Facebookpagina, had jij misschien geweten dat jouw eregast van gisteravond dweept met het getal 88. Je weet wel, tweemaal de achtste letter van het alfabet: hh, een zeer populaire afkorting in antisemitische kringen. Inderdaad, Heil Hitler, ja.

Misschien ben ik naïef, maar zou het echt? Ik heb ook even op Ouaali’s tijdlijn rondgekeken, en vond verder geen aanwijzingen in die richting. Wel is Ouaali heel erg anti-Israel.

In ‘israel’ ben je niet onschuldig. Pas als je het verlaat want het is gebaseerd op genocide en diefstal. Het heet Palestina en het gedeelte want ze hebben gestolen heet bezet palestina.

Hij maakt Wikipedia als bron belachelijk en schrijft dan: “Wikipedia geeft nog steeds aan dat een groep terroristen zonder vliegervaring 2 gebouwen neerhaalden en een 3e gebouw zichzelf neerhaalde.

Al met al een behoorlijk gevaarlijke gek voor wie moorden minder erg is dan de profeet beledigen, die zich keert tegen wat hij noemt vredelievende en hippieachtige moslims die tegen geweld zijn, die ervan overtuigd is dat 9/11 niet door islamitisch gemotiveerde terroristen werd begaan, die verkrachtingen goedpraat, en voor wie iedere Israeli schuldig is aan de ‘genocide’ op de Palestijnen. Tel daarbij zijn laatste oproep tot geweld tegen Israelische toeristen en het uitnodigen van een imam die de doodstraf wil zetten op afvalligheid, en ik zou zeggen dat politie en justitie/de AIVD wat te doen hebben.

Het lijkt een trend in de media om dit soort extremisten minder extreem voor te stellen dan ze zijn, en gezellig te laten mee babbelen op tv. Zo was Appa te gast in een programma over integratie en de problemen van de multiculturele samenleving, en rapper Ismo mocht niet lang geleden in een interview op Omroep Brabant uitleggen dat zijn teksten ‘ik geef flikkers geen hand’ en ‘ik haat die fokking joden nog veel meer dan de nazi’s’, helemaal niet zo waren bedoeld.

“Ik word door de bezoekers daar als racist naar buiten gebracht, terwijl ik dat helemaal niet ben”, laat de rapper aan Omroep Brabant weten. Het artikel vervolgt:

De Bredase rapper zegt zich te beroepen op de vrijheid van meningsuiting. Hij vindt dat zijn teksten worden verdraaid door critici. “Ze proberen mijn woorden tegen mij te gebruiken door ze te verdraaien”, vertelt hij. “Ik haat niet alle joden. Ik haat de zionistische joden die ervoor zorgen dat Palestina bijna even klein als mijn wijk is geworden.” Hij gaat verder: “Het is maar hoe je het nummer interpreteert. Ik bedoel met ‘flikkers’ helemaal geen homoseksuelen en met ‘joden’ lang niet alle joden. Mijn echte fans weten dat.” En nu? “Nu wil ik zo snel mogelijk dit land veroveren en dan de hele wereld. Dat is mijn doel, snap je.” De wijkraad van woonwijk De Heuvel in Breda feliciteerde Ismo eerder met zijn eerste officiële videoclip.

Als Ismo niet alle Joden en ‘flikkers’ bedoelt moet hij dat niet zeggen. Maar dan nog, zo’n 90% van de Joden staat achter Israels bestaansrecht, en is dus een ‘zionistische Jood’. En die haat hij dus wel, meer zelfs dan de nazi’s. Waarom schrijft Omroep Brabant deze onzin uit zijn mond op? Waarom interviewt men niet iemand van het CIDI of iemand anders die aangifte heeft gedaan tegen hem? Waarom had Pauw geen antisemitisme deskundige uitgenodigd om te praten over de uitspraken van Ouaali en hoe ernstig en veelvoorkomend dit is? En waarom, in hemelsnaam, feliciteert de wijkraad van woonwijk de Heuvel deze haatzaaier? Zouden ze ook een neonazi feliciteren met zijn nieuwste clip? Zou Pauw een neonazi uitnodigen die gezellig met een rabbijn in een uitzending zit en mag uitleggen wat hij van Israelische (lees: Joodse) toeristen vindt en hoe we moeten optreden tegen de Joodse staat Israel?

Zoals gezegd, vroeger waren antisemitisme en racisme taboe, het ‘nie wieder’ lag ons op de lippen. Dat was toch wel een goede tijd eigenlijk, althans, zolang er geen eigen rechter wordt gespeeld.

Ratna Pelle

Share