feb 092014
 

SdB-zionistscontroll

~ door Wouter ~ 

Over het antisemitisme van Gretta Duisenberg en haar club Stop de Bezetting is al vaker ophef (lees: media-aandacht, en een incidentele rechtszaak) geweest. Misschien is Gretta zelf geen antisemiet maar gewoon oerdom, die mogelijkheid wil ik nog steeds niet uitsluiten. Over de webmaster(s) van SdB bestaat echter weinig twijfel.

Eind 2010 werd de toenmalige webmaster “Inez” de laan uit gestuurd, na ophef over een artikel op de site over o.a. de vermeende Joodse invloed bij de NOS en Vara. De huidige website beheerster is Sonja van den Ende, tevens bestuurslid, ook lid van de SP en actief rond Syrië. Op Twitter beweert ze over het artikel waarvoor het CIDI en MDI Stop de Bezetting nu hebben aangeklaagd (zie artikel hieronder):

sonja van den ende ‏@SonjaEnde  · 7 feb. 2014, 16.29
Goh interessant dat zij Cidi SDB aanklagen, het artikel is lang geleden op de site gezet maar niet door ons…

Sonja heeft aldus een curieuze opvatting over ‘website beheer’. Van de twee gewraakte artikelen is eentje (“Most Popular Commercials are promoted by the Zionists.”) inmiddels verwijderd, waarschijnlijk op aandringen van het MDI. De andere (“The Jewish hand behind Internet Google, Facebook, Wikipedia, Yahoo!, MySpace, eBay..”, met nog een rits andere antisemitische aanvullingen eronder), werd geplaatst op 7 november 2013 en staat er nog gewoon op. Hierop heeft de aangifte door het CIDI en MDI betrekking.

Dat ze notoire antisemieten alle mogelijke vuiligheid als reacties op hun website laten plaatsen is waarschijnlijk al strafbaar, maar hen ook nog de toegang geven om zelf artikelen te plaatsen (gelinkt onder “Actuele SdB Artikelen”, what’s in a name?) zou toch vrij bizar zijn. Inez schreef in 2010 nog: “Ieder artikel dat geplaatst wordt, wordt altijd bekeken.”

Het gewraakte artikel schijnt afkomstig te zijn van de “Radio Islam” website, al in 2003 door het European Monitoring Centre on Racism and Xenophobia omschreven als “one of the most radical right wing anti-Semitic homepages on the net with close links to radical Islam groups”. Deze site staat dan ook bol van de artikelen over vermeende invloed van de Joden en hun verderfelijke godsdienst op de wereld en de media en politiek in het bijzonder, en uiteraard ook de onvermijdelijke Holocaust-ontkenning. Voor Sonja van den Ende is het blijkbaar een waardevolle bron van kennis. Haar neus bloedt verder op Twitter:

sonja van den ende ‏@SonjaEnde  · 8 feb. 2014, 12.06
http://www. radioislam.org/islam/english/jewishp/internet/jews_behind_internet.htm … Dit is het artikel gewoon van… http:// fb.me/6uMszFi3p

De tip voor deze aangifte was overigens van mij afkomstig. Ik had beide artikelen 17 januari op onze Facebook groep gelinkt waarna Likoed Nederland het CIDI en MDI inschakelde. Om de zoveel jaar moet je immers toch even de rubber laarzen aantrekken en eens een kijkje nemen in de bruine drek die Stop de Bezetting verspreidt…

Over de leugens en andere bagger van Gretta Duisenberg, Jan Wijenberg en hun club heeft Ratna op haar IMO blog in de loop der jaren herhaaldelijk geschreven:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

CIDI doet aangifte tegen Stop de Bezetting

in Antisemitisme / door Guy Muller / op 07/02/2014 om 13:03

http://www.cidi.nl/cidi-doet-aangifte-tegen-stop-de-bezetting/

CIDI heeft in samenwerking met het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) op 7 februari 2014 aangifte gedaan tegen de website Stop de Bezetting. Op de website staan beledigende teksten over Joden. Het artikel getiteld ‘The Jewish hand behind Internet Google, Facebook, Wikipedia, Yahoo!, MySpace, eBay’ stelt dat Joden het internet hebben gepenetreerd met als doel de informatie te domineren en te controleren. Het artikel is verder voorzien van namen en foto’s van bekende Joodse personen die volgens Stop de Bezetting onderdeel zijn van het internetcomplot.

De uitlatingen in het artikel vinden beide organisaties dusdanig ver gaan dat er is besloten aangifte te doen. Bovendien zijn beide organisaties overtuigd van de strafbaarheid van de uitlatingen gedaan in het bovengenoemde artikel. Eerder verstuurde het MDI een verzoek tot verwijdering naar de beheerder van de website maar Stop de Bezetting gaf daar geen gehoor aan. Het artikel staat tot op heden, vrijdagmiddag 12.50, nog online.

CIDI en MDI zijn daarom overgegaan tot het doen van aangifte van overtreding van art. 137 c, d en e van het Wetboek van Strafrecht. CIDI hoopt dat de verdachte zo snel mogelijk wordt opgespoord, met spoed wordt voorgeleid en zich zal verantwoorden voor de rechter.

Share