aug 272014
 

Limburger25-8-2014_Appa= IMO Blog =  

Afgelopen zaterdag was er weer een Gaza demonstratie in Amsterdam. Geen nieuws zou je zeggen, zeker gezien de matige opkomst, maar de sprekers deden wel heel erg hun best om aandacht te trekken en kregen die ook. ‘Hoe ver kun je gaan in Nederland?’ leek de vraag te zijn die men wou uittesten, en het antwoord lijkt vooralsnog: heel ver. Ook Wilders heeft deze vraag vaker uitgetest en kwam erachter dat de grens in Nederland niet snel bereikt is, tot ongenoegen van dezelfde mensen die nu vol verontwaardiging waren dat Hamas en ISIS vlaggen en nazi-symbolen op deze demo verboden waren.

Net als bij Wilders roept het provocerende geroeptoeter van sprekers als Appa de vraag op hoe serieus je zo iemand moet nemen en hoeveel aandacht hij eigenlijk waard is. En toch wil je er iets over zeggen, voelt het wel heel ongemakkelijk, ergens misschien zelfs laf, om zulke zaken te negeren en daarmee onweersproken te laten. En, in contrast met Wilders, werden de woorden van Appa en Abu Jahjah niet in tientallen commentaren in de media gehekeld, en was men over het algemeen mild over de orgie van woede en haat die afgelopen zaterdag op de Dam te zien en te horen was.

Zionisten

Appa sprak van een ‘moderne holocaust’ in Gaza en van ‘zionistische honden die zijn facebookpagina offline hadden gegooid’. Nederlandse politieke leiders zijn ‘ratten, verraders van het volk’ en ‘hypocriete zwijnen’ die ‘zwijgen over de genocide in Gaza en niet de ballen hebben om tegen de zionisten in te gaan’. Nederland wordt sowieso compleet overheerst door de oppermachtige zionistische lobby, en alleen door meer eenheid te creëren kan die op de knieën worden gedwongen. ‘Antisemitisme is de grootste troefkaart van deze smerige achterbakse laffe en hypocriete zionistische lobby met het CIDI voorop. Esther Stinkvoet, je bent een smerig mens, een akelige heks, een harteloze heks die alles op alles zet om mensen tegen elkaar uit te spelen en antisemitisme te misbruiken. De oprechte Joden kotsen je uit.’ ‘Zionisten, jullie gaan deze strijd verliezen’, ‘de grootste vijand van vrede is het hebberige kapitalistische bloeddorstige regime van het zionisme’. ‘Wij zijn het verzet zoals Hamas het verzet is. Hamas is geen terroristische organisatie, Hamas strijdt voor haar volk en zolang zionisten de Palestijnen uitmoorden hebben de Palestijnen de helden en vrijheidsstrijders van Hamas nodig. Fuck de zionisten, fuck de Talmoed, free your mind, free Palestina!’.

Alom gejuich, ook na de hoogstaande opmerkingen over het CIDI en Esther Voet. Men scandeerde “Palestina, we offeren ons bloed en leven voor je”. Ook was er een Hitlergroet te zien; de man werd wel vermaand, maar niet aangehouden. Niemand nam er aanstoot aan. Niemand nam er aanstoot aan. (Achteraf schijnt de politie alsnog een onderzoek hiernaar te doen.) Ook was er een spandoek te zien met de tekst: ‘na nazi-Duitsland nu nazi-Israel’. Bij verbod op de Hamasvlag werden er vlaggen en ballonnen van de Moslim Broederschap meegedragen, de Egyptische moederorganisatie van Hamas.

Rustig…

Toch meent de NOS dat de demonstratie rustig en zonder incidenten is verlopen en dat ‘vrijwel alle betogers zich hielden aan de strikte regels die de gemeente had ingesteld’, waaronder een verbod op antisemitisme en nazi-symbolen. Ook de NRC meent dat het allemaal heel rustig is verlopen, en maakt geen melding van de antisemitische teksten, de Hitlergroet en andere extremistische uitingen. Maakt u zich kortom nergens druk over, dat kunt u bewaren voor de volgende provocatie van Wilders gericht tegen moslims.

Ik dacht dat Wilders kampioen schelden en beledigen was, maar dit gaat nog een flinke stap verder. Als dit blijkt te kunnen (het CIDI zal zeker een aanklacht indienen maar in Nieuwsuur legde een deskundige reeds uit dat de kans van slagen klein is), dan is de volgende stap ongetwijfeld: ‘fuck de Joden, Hitler was geen misdadiger maar een vrijheidsstrijder die vocht voor zijn volk dat door het hebberige bloeddorstige kapitalistische wereldjodendom werd onderdrukt. De smerige achterbakse Joden willen ons uit elkaar drijven, maar zij gaan deze strijd verliezen.’

Jahjah

Na Appa kwam Abu Jahjah, oprichter van de Arabisch-Europese Liga en eerder in opspraak vanwege antisemitisme, op het toneel en zei vierkant achter alles wat Appa gezegd had te staan. Hij vond ook dat als wij in Europa zo met de Joden zijn begaan, we ze maar een stuk van Duitsland hadden moeten geven. Het is een bekend verhaal: ‘de Joden hebben niks te zoeken in Palestina en hebben Israel van het Westen cadeau gekregen om hun schuldgevoel over de Holocaust wit te wassen. Daarmee gaven ze echter andermans land weg om hun probleem op te lossen.’ Ik vrees dat heel wat mensen deze onzin geloven. 3000 jaar Joodse geschiedenis in Israel-Palestina wordt miskend, het feit dat het politieke zionisme al vanaf de 19e eeuw aan een thuisland in Palestina werkte, dat Israel door de Joden met eigen handen is opgebouwd, dat veel Palestijnen eveneens immigranten waren die op de welvaart en werkgelegenheid van de zionisten afkwamen, het feit dat bijna een miljoen Joden uit de Arabische staten zijn gevlucht en verdreven, om maar een paar dingetjes te noemen.

Onder de sprekers was ook Abulkasim al-Jaberi, die o.a. op Joop.nl schrijft, en zich eveneens solidair verklaarde met Hamas. Hij dreigde: “Nederland wordt een ruïne, als we geen gerechtigheid krijgen”. Verder ontbrak Amin Abou Rashed niet op de manifestatie, de Europees fondsenwerver voor Hamas die zijn arm verloor in de strijd tegen Israël.

De woedende demonstranten scholden tijdens hun mars door de binnenstad op winkels van Albert Heyn en andere grote, ‘zionistische’ bedrijven. Geen Stijl meldt:

Niet dat de Hamas Cheerleaders zich altijd even smaakvol van hun taak kweten: als de menigte een Albert Heyn, Starbucks of McDonald passeerde riepen ze met overslaande stemmen op tot een boycot van de “zionistische handelaren in bloedproducten” en “moordenaars.” Sja, een avocado is natuurlijk makkelijker te laten liggen dan je smartphone, die boordevol Israelische technologie zit.

‘Israel’

Door wie was dit haatfestijn eigenlijk georganiseerd? Zo vraag je je af. Niet door de bekende organisaties als het Palestina Komitee, Een Ander Joods Geluid en allerhande migrantenorganisaties met soms nog GroenLinks en de SP erbij. Die laatste had zelfs afgehaakt, omdat Appa en Abu Jahjah ze te ver gingen. De organisatie was in handen van het vage extremistische clubje ‘Back to Palestine’ (misschien moeten ze eens doen wat er in hun naam staat). Ze hebben geen bestuur, geen kontaktpersoon, maar wel een facebookpagina met o.a. de volgende teksten:

De premier Mark Rutte vindt het Israëlische terreur gerechtvaardigd. De beul heeft tenslotte het recht zichzelf te verdedigen. Het is niet de eerste keer dat de premier beschamende statements doet waarin hij terreur, dan wel racisme (in de Pietendiscussie) ongegeneerd verdedigt. Wij schamen ons diep voor hem. En ook voor PvdA Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans! Ook hij vindt dat ‘Israël’ het bizarre recht heeft zichzelf te verdedigen! RONDUIT SCHANDALIG!

En ook de Nederlandse media blijft medeplichtig. 
vooral over Hamas en de ‘raketten’ uit Gaza. Het collectief straffen en de GENOCIDE op de Palestijnse bevolking wordt schaamteloos buiten beschouwing gehouden door de internationale gemeenschap en de westerse media. Er wordt amper nog gerept over de oorlogsmisdaden, de schendingen van Conventies, bezettingspolitiek, de blokkades, de muur en de nieuwe (illegale-)nederzettingen.
Daarmee zijn zij allen medeplichtig aan de dood van Palestijnse kinderen.

U ziet, ook hier wordt de nuance gezocht. En U ziet het goed, Israel staat hier met aanhalingstekens omdat men Israel niet erkent. Nou erkennen ook het Palestina Komitee en Stop de Bezetting Israel niet, maar zo openlijk wordt dit normaal gesproken niet getoond. Om niet geheel buiten de discussie te vallen wordt al te openlijk antizionisme en antisemitisme (de twee liggen behoorlijk dicht bij elkaar zoals ook deze demo laat zien) doorgaans vermeden. Met deze demonstratie is met die trend gebroken, of anders gezegd, is weer een stap gezet naar openlijker ontkenning van Israels bestaansrecht en haat tegen Israel. Het gaat allang niet meer over vrede en een einde aan het geweld. Wat men voorstaat, en waar voor werd gedemonstreerd, is de ontmanteling van Israel. Daartoe zijn alle middelen geoorloofd en moeten worden ingezet, want, zo legde Appa uit, de zionistische lobby is machtig. Wat Hamas doet is prima, en ook zionisten in Nederland werden in feite bedreigd. De strijd is bezig en gaat hard tegen hard. Maar Appa riep ook op tot eenheid van alle minderheden, van de Surinamers tot de Molukkers en de Turken en Marokkanen, allemaal worden ze al evenzeer uitgekotst door dit smerige harteloze achterbakse land vol ratten en verraders. En hij riep mensen op hun ‘kennis’ te vergroten en zichzelf te ontwikkelen. Hoe zijn speech daaraan bijdraagt blijft me even onduidelijk, maar dat was de enige zin eruit die ik van harte onderschrijf.

Grenzen

Als dit geen opruiing en aanzetten tot haat en geweld is, weet ik het niet meer. Hoe openlijk wil je het hebben? Als nu niet wordt opgetreden, is dat vragen om meer, om te testen of en waar er misschien ooit een grens ligt, en wat er precies gebeurt als je die echt overschrijdt. Waarbij men ondertussen het zielige slachtoffer speelt dat in Nederland wordt gemarginaliseerd en de mond gesnoerd. Wilders’ minder Marokkanen uitspraak werd terecht over de rand bevonden, en terecht deden vele honderden mensen, waaronder de burgemeester van Nijmegen, aangifte tegen Wilders. Ook Esther Voet veroordeelde de uitspraak krachtig. Zo hoor je niet over medelanders te praten, dit is opruiing zoals we die niet eerder hebben gezien. Wilders’ ideeën zullen er niet door veranderen, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat een grens wordt gesteld en dat hij merkte dat hij te ver was gegaan. Ook vrienden van hem, ook partijgenoten veroordeelden de uitspraak, de partij dreigde leeg te lopen. Het is geen toeval dat we daarna een tijdje van Wilders idioterie verlost waren.

Ik heb nog geen enkele veroordeling van Appa mogen lezen, behalve dan in pro-Israel kringen. Waar zijn de gematigde Marokkanen, de linkse sympathisanten van de Palestijnse zaak, de Pechtolds die altijd klaar staan om racisme en extremisme te veroordelen, of is dat alleen als het van één kant komt? Pechtolds’ weigering de antisemitisme oproep te tekenen was een veeg teken. Vooral linkse partijen houden tegenwoordig terdege rekening met hun moslim electoraat. Dat van die lafheid waar Appa het over had, daar zit misschien toch wel iets in.

Ratna Pelle

Share

  One Response to “Woede en haat op Gaza demonstratie”

Comments (1)
 1. “.. in contrast met Wilders, werden de woorden van Appa en Abu Jahjah niet in tientallen commentaren in de media gehekeld, en was men over het algemeen mild over de orgie van woede en haat die afgelopen zaterdag op de Dam te zien en te horen was..”
  Dat is, in mijn ogen, de kern van het probleem.
  Jammer dat je het nog steeds nodig acht om je verhaal als het ware in te leiden met een tegen elkaar wegstreep benadering.
  Het is de zelfde benadering die ook Esther Voet kiest.
  En dit is wat ze ervoor terug krijgt.
  Mijn indruk is dat je een integere benadering zoekt.
  Bij “links” en de msm krijg je daar geen handen voor op elkaar.