feb 152014
 

Gretta= IMO Blog =   

Gisteren reageerde Gretta Duisenberg met een ijzersterk stuk op de aanklacht van het CIDI en MDI vanwege racistische artikelen op haar Stop de Bezetting website. Er is werkelijk geen speld tussen te krijgen:

Langzamerhand begon ik mij wat schuldig te voelen. Maandenlang heb ik inde media niet van mij laten horen. Ik miste de gebruikelijke CIDI-aanvallen
een beetje. Maar gelukkig, het vertrouwde toneelstukje werd weer opgevoerd:
mijn stichting Stop de Bezetting en ik werden weer eens beschuldigd van
antisemitisme [De Volkskrant, ‘CIDI klaagt Gretta Duisenberg aan’, 07-02-2014];
een goede aanleiding om de aandacht te richten op Israël.
Het zit het politiek-zionistische regime niet mee.

Hierna volgen werkelijke en vermeende tegenslagen voor Israel, en tenslotte een lijst van ‘mensenrechtenschendingen’ van het afgelopen jaar. Daaronder valt iedere legerhandeling die tot dood of verwonding van een Palestijn leidt, ongeacht de situatie, of het een terrorist dan wel burger betrof, en of die zelf in gevechtshandelingen verwikkeld was of niet. Ook ieder (tijdelijk en mobiel) checkpoint en iedere avondklok zijn ‘mensenrechtenschendingen’, en ieder Palestijns huis dat werd afgebroken. Zo kom je natuurlijk voor ieder land aan een waslijst mensenrechtenschendingen. Omdat er op de website van het CIDI over deze ‘misdaden’ nauwelijks informatie te vinden is, heeft ze, heel vindingrijk, de naam omgedoopt:

Volgens het CIDI moet de muur in de staat Palestina worden afgebroken, “maar
nu nog niet”. Israël dient zich terug te trekken uit de bezette gebieden, “maar
nu nog niet”. Concluderend: CIDI staat in feite voor Centrum Indoctrinatie en
Desinformatie Israël.   

Om af te sluiten met de grandioze uitsmijter:

Wanneer deze spreekbuis van een uiterst misdadig en gevaarlijk regime integere mensen uitscheldt voor ‘antisemiet’, is dat een compliment. Ik aanvaard het als een eerbetoon.

Het CIDI is natuurlijk geen spreekbuis van Israel maar een onafhankelijke organisatie, en het is zeer terughoudend in de antisemitisme aantijging. Die werd, ik herhaal het nog maar even, gedaan vanwege een artikel waarin gesteld wordt dat Joden het internet hebben gepenetreerd met als doel de informatie te domineren en te controleren. Het somt vervolgens bekende Joodse personen op die volgens het artikel onderdeel zijn van het internetcomplot.

In de reacties onder dit artikel stonden ritsen met links naar ‘The Jew World Order’, ‘Auschwitz – why the gas chambers are a myth’ en meer van hetzelfde, een graadje erger nog dan het artikel zelf. Die hebben daar ook dagen gestaan zonder dat iemand er een probleem mee had. Afgelopen donderdag zijn alsnog het artikel en de reacties verwijderd. Maar wie nou denkt dat SdB nu alleen nog maar fatsoenlijke anti-Israel stukken met de bekende ongefundeerde aantijgingen en leugens op haar site heeft staan, heeft het mis. Op de site van de integere Gretta kunnen antisemieten en andere warhoofden doorgaans ongestoord hun gang gaan. Dit stuk, van ene Sander, staat erop sinds 27 januari 2010.

De protocolen zijn geen vervalsing geweest.
Ze hebben wel dergelijk bestaan.
De enigste vervalsing eraan is dat het om joden betreft.
Echte joden wel te verstaan.
En henry Ford was inderdaad een jodenhater.
Weet je wie Israel heeft gecreerd.
Het zionisme.
wat werd gecreeeerd en gefinancieerd door steenrijke familie’s die de economie,industrie en het bankwezen onder controle heeft.
Ze noemen zichzelf jood,maar zijn het niet.
[….]
Mensen als Theodore herzl,ben gurion zaten ook achter het nazi regime.
In die zin dat ze dat regime steunde,zodat het israel versneld werd gecreeerd.
het ging te langzaam toen in 1917 israel werd gecreeerd.
Dus de jodenhaat is onstaan vanuit het zionisme zelf.
Dat ga je niet leren.

daarom klopt het ook dat het zionisme de vinger in de pap heeft in alle regeringen in het westen.
Zij bepalen wat er gebeurt.
Niet die clowns zoals het cda en andere politieke partijen.
Het zijn allemaal marionetten en muppets van het grootkapitaal.
Om er zelf beter op te worden.
Eigenbelang en partij belang.

Deze reactie staat er ook al een tijdje op, om precies te zijn vanaf 20 april 2011:

De waarheid over de Tweede Wereldoorlog is duivels veel verschrikkelijker dan iedereen denkt. Wie met de feiten bekend is zou bijna wensen dat het inderdaad waar was dat het Nationaal Socialisme zes miljoen Joden vergast heeft, dan was de toekomst voor een ieder existentieel minder bedreigend geweest. Wat echt gebeurde is dat de Nazi-ideologie in kringen van Joodse aka Zionistische elite voorgekookt is en onderdeel gemaakt is van de Nationaal Socialisten vóórdat Hitler lid werd. Toen het anti-Semitisch begon te koken in Europa zijn de elite Nazi aka top-zionisten naar Amerika verhuisd om daar middels oorlogsverklaringen aan Duitsland vanuit de ‘international Jewish Agency’ en ‘the World Jewisch Organisation’ het vuurtje in Europa op te stoken. Pas ná die oorlogsverklaring werd de gemiddelde Jood in Duitsland getroffen door anti-Joodse en anti-Semitische maatregelen. Doel is altijd verkrijging van Palestina geweest, terwijl het Jodendom traditioneel Joden verbiedt op dergelijke of soortgelijke wijze bezit te nemen van het beloofde land. Zionisten zijn ook geen echte Joden.
En hier is de link: http://nazitruth.nl/2011/01/zionismus-ein-nazi-fahrt-nach-palestina/

Deze reactie is van Aart van Wijngaarden, bekend van zijn Aart Liberty blog, die bol stond van dergelijke onzin. Stond, want het werd in 2010 door Blogger uit de lucht gehaald na een klacht van het MDI. Omdat hij in Thailand woont, kan hij moeilijk hier voor de rechter worden gesleept en is elders weer nieuwe blogs en websites gestart onder namen als ‘StopZionism.com’. Dit zeer onfris figuur heeft de afgelopen jaren tientallen reacties op SdB geplaatst waarin hij zijn bruine derrie verspreidt. Aangezien Paul Lamp namens SdB ook actief meedeed aan de ‘discussies’, en er zelfs enkele reacties zijn gewist, vindt men de overige reacties blijkbaar prima binnen de eigen regels vallen, die bovenaan de pagina staan:

1. Bijdragen moeten in duidelijk in verband staan met het doel van de site. Discussies die buiten dit thema vallen worden verwijderd.
2. Wij vinden een forum op onze site alleen bijdragen aan de discussie als men respectvol met elkaar kan omgaan. Teksten met scheldpartijen en/of kwetsend of discriminerend taalgebruik worden gewist.

Hoewel Paul Lamp, toenmalige secretaris van SdB, schreef tegen generaliseren te zijn en tegen het op een hoop gooien van Joden en zionisten, was hij erg onder de indruk van de antisemitische complottheorieën van Aart Liberty:

Reactie van Paul Lamp datum: 2011-10-11 13:11:37
Beste Aart,
Met veel waardering heb ik je hoogst informatieve website gelezen. Het is een aanrader voor iedereen. Het wrijft de zionistische soep uit je ogen.

Ene Ben Ligtenberg legt uit en te na uit dat het criminele gedrag van de Joden (en dus hun criminele staat Israel) is terug te voeren op de Talmoed:

uitspraken uit de talmoed\
Het is in orde. als men niet-Joden bedriegt
Een Jood hoeft geen Ongelovige te betalen voor het loon dat hij hem voor werk schuldig is.
Sanhedrin 57a
Joden mogen stelen van niet-Joden
Als een Jood een voorwerp vindt dat verloren is door een Ongelovige (“heiden”) hoeft het niet te worden teruggegeven. (Ook bevestigd in Baba Kamma 113b). 

ik heb begrepen dat dat khadafy Israel om hulp heeft gevraagd,Israel is erg handig in het onderdrukken,en voor een paar centen doen ze alles,zo als het een goed jood betaamt
dat heeft de geschiedenis ons wel geleerd.ja die kunnen leren van elkaar

zie je nu niet in dat je op het verkeerde joodse pad bent?????ben je zelf van joodse
afkomst?ik verwacht geen eerlijk antwoord… de talmoed zegt je mag liegen tegen niet joden
nee zo koosjer ben jij niet,en zo koosjer is israel ook niet
ik walg van hun
maar de vraag of jij nog te redden bent staat nog open,ik vrees van niet
maar ik hoop van wel

Ans Jansen-Meurs beweert:

Als je tegen de bezetting bent vindt men je een anti-semiet!De Joden zouden er goed aan doen om op te houden met die emotionele chantage.De holocaust was erg maar je hebt het recht niet om hetzelfde en nog erger een ander volk aan te doen! 

En Karim Ziani vraagt zich af:

Wie durft er nou nog te beweren dat Dhr ADOLF HITLER ongelijk had?

Aart Wijngaarden nog eens:

De mentaliteit van joden is hen niet te verwijten, omdat die van kinds af aan is ingegoten. Wat de Duitsers werd verweten met betrekking tot het Arische ras, wordt nu meer en meer zichtbaar bij de Zionistische joden. Sommigen komen er later achter hoe zij tot hun huidige, niets van anderen tolererende mening, zijn gekomen. Er zijn meerdere joden, die dat hebben ontdekt, om er een paar te noemen: Finkelstein, Sabrowski, Richard Forer en vooral Gilad Atzmon, zie deze link:http://stopzionisme.blogspot.com/2010/08/gilad-atzmon-interviewed-by-shabana.html Een nieuw in Israël verschenen boek heeft de visie van de joden nog eens bevestigd, zie: http://aart-liberty.blogspot.com/2010/08/kings-torah-een-bestseller-in-israel.html De visie in dit boek is dat alleen joden tot het menselijk ras worden gerekend, niet joden worden beschouwd als beesten, die je naar willekeur mag bestelen of doden. Eigenlijk wat al lang stond omschreven in hun Talmoed. Met zulk volk is het slecht kersen eten.

De lijst met antisemitische drek is lang, heel lang, het gaat pagina’s door, over de Talmoed, de criminele ‘zionistische Joden’ die niet te verwarren zijn met de ‘echte Joden’ uiteraard, een klein groepje dat er al voor 1917 woonde en dus in Palestina mag blijven mits ze zich koest houden. Af en toe doet Paul Lamp een duit in het zakje. (Lamp maakt overigens geen deel meer uit van het bestuur, dat tot 3 personen is geslonken.)

Die mensen ontkennen vervolgens allemaal dat ze antisemiet zijn, ze zijn slechts tegen de zionisten en Israel, vandaar dat idiote onderscheid tussen echte en nepjoden. En vandaar steeds de benaming ‘zionistische Joden’ waar je wel de meest walgelijke dingen over mag zeggen zonder dat je antisemiet bent. Een zionistische Jood is in werkelijkheid een Jood die vindt dat de Joden als volk recht hebben op zelfbeschikking, en je vindt ze van zeer links en de vredesbeweging tot de rechts-nationalisten die de Westoever willen annexeren en zeggen dat Jordanië Palestina is. Er zijn er helaas ook die vinden dat de Joden meer rechten hebben dan de Arabieren, zoals er binnen ieder volk extremisten en racisten zijn. In Israel is die groep niet groter dan in veel Europese landen waar rechts-extremisme weer aan kracht wint. Het hele idee dat het crimineel is voor de Joden om een eigen staat te willen en om terug te vechten als ze worden aangevallen is natuurlijk op zichzelf al antisemitisch.

Je kunt kritiek hebben op het beleid van Israel, op de nederzettingen of bepaalde wetten of het te laks reageren op misstanden bij de checkpoints of in het leger, maar je kunt niet verwachten dat Israel alles perfect doet, en haar bestaansrecht ontkennen omdat er fouten worden gemaakt. Daarbij worden die fouten met een factor 1000 of meer vermenigvuldigd en worden continu broodje aap verhalen opgedist over de ‘genocide’ van Israel op de Palestijnen. Ben Ligtenberg schrijft ook dat iedere Jood in Israel een militair is, van de geboorte tot de dood, dus alle geweld van de Palestijnen is per definitie legitiem en alle geweld van Israel is per definitie crimineel. Ik weet niet hoeveel mensen dergelijke onzin geloven en er zo over denken, maar ik ben er wel bang voor dat dat er steeds meer worden, en dat ligt niet alleen of vooral aan de moslims. Het zijn voor een deel rasechte ouderwetse antisemieten die op SdB een podium krijgen voor hun bruine gif en dit met een antizionistisch jasje overgieten. Op een enkeling na wordt hier door niemand in de reacties op gewezen.

Ook Gretta’s gastenboek levert de meest bizarre schrijfsels op. Ene Mark, die Gretta prijst als moedige christen, schrijft o.a.:

Het is bekend dat er zeker een holocaust heeft plaatsgevonden jegens de russische christenen door de joodse communisten in Rusland. Als ik mij niet vergis zijn daar meer dan 50 miljoen christenen afgeslacht door de joodse communisten. Ook is voor velen onbekend dat er bijna 10 miljoen oekrainers vermoord zijn door joodse communisten.

[…]

Oh ja hoed je voor je medewerkers. Er zit altijd een judas tussen die contact heeft met de zionisten.

Een ‘FC Groninger’ die “KANKERJODIN!!!!!!!! — LIK DE REET VAN HITLER” etc. plaatst, wordt door webmaster Sonja gemaand zulke taal niet meer te gebruiken, maar niet verwijderd.

Gelukkig voor SdB zijn er ook een paar normale reacties bij die Gretta bejubelen:

Gretta Duisenberg = ENGEL!

Gretta bedankt voor het fantastische werk dat je verricht voor het onderdrukte Palestijnse volk!

Het gaat Gretta niet om Joden of Israeliers, het gaat er bij Gretta om dat een volk jarenlang wordt vernederd, onderdrukt en uitgebuit.

Ga zo door Gretta ik sta achter je!

Dat het Gretta wel om Joden en Israeliers gaat moge duidelijk zijn. De Palestijnen lijken vooral een dekmantel te zijn om haar afkeer van Joden en Israel te maskeren. Maar ik geloof niet dat zij ooit iets voor de Palestijnen heeft gedaan dat niet tegen Israel was gericht, hun strijd tegen de eigen corrupte leiders heeft gesteund of geld opgehaald voor projecten die niet anti-Israel zijn.

Ratna Pelle

 

Share