jan 142012
 

Een Palestijnse vluchtelinge heeft kanker, maar kan geen medicijnen krijgen, want Palestijnen hebben geen toegang tot de gezondheidszorg. Er mag geen bouwmateriaal het kamp in, en wie het land verlaat, kan niet terugkeren. De toegang tot de arbeidsmarkt is zeer beperkt, en kinderen voelen al op jonge leeftijd dat ze niet gewenst zijn. “we don’t have any rights in this country” verzucht een vluchteling. En: “we have no dreams anymore”.

Over welk land gaat dit? Welk land voert een waar apartheidsbewind ten aanzien van de Palestijnse vluchtelingen, en houdt ze in kampen die worden bewaakt door het leger? Juist ja, Libanon. Maar ook in Syrië hebben ze niet veel rechten.

Voormalig UNRWA directeur Alexander Galloway (1951-1952) zei: “The Arab nations do not want to solve the Arab refugee problem. They want to keep it as an open sore, as a weapon against Israel”.

In 1959 nam de Arabische Liga resolutie 1457 aan: “The Arab countries will not grant citizenship to applicants of Palestinian origin in order to prevent their assimilation into the host countries”.

Over apartheid gesproken…..

RP

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Apartheid in the Middle East (video)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TlrYVB8XzQQ

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.