dec 242011
 

Wall in Bethlehem

Het is weer bijna kerstmis en dat wordt door antizionisten altijd gretig aangegrepen voor anti-Israel propaganda. Wat zou Jezus hebben gedaan als hij al dat onrecht had gezien? En Jozef en Maria zouden Bethlehem niet eens inkomen, aldus een artikel in de Guardian. Er zijn vele, vele cartoons van Jozef en Maria die bij een checkpoint staan, of bij de muur, waarbij Maria en Jozef blijkbaar vanzelfsprekend Palestijnen zijn. Ook wordt het beeld weer eens opgeroepen van de Palestijnen als de oorspronkelijke bewoners, die nog leven in de authentieke stijl van vroeger, herder zijn en olijfolie maken, tegenover Israel dat alles volbouwt en het mooie Bijbelse landschap verpest. Natuurlijk klopt van al deze zaken niet veel – het is pure propaganda, bedoeld om bepaalde emoties op te wekken, om van alles te suggereren zonder het letterlijk te zeggen, om goed en kwaad neer te zetten met een mooie Bijbelse achtergrond.

 

Ondertussen worden christenen juist door de Palestijnen gediscrimineerd, en elk jaar zijn er minder christenen in de Palestijnse gebieden, terwijl het aantal christenen in Israel juist toeneemt. In 1948 was 80% van de bevolking in Bethlehem christen, nu is dat minder dan 15%, terwijl in Israel het aantal christenen met 400% toenam sinds 1948 (cijfers van Jerusalem Centre for Public Affairs zie video ). In Bethlehem ging het met de christenen het slechtst toen het tussen 1948 en 1967 onder Jordaanse heerschappij viel en toen het na 1993 onder de Palestijnse Autoriteit kwam. Maar laten dergelijke feiten het antizionistische feestje vooral niet verpesten, want kerstmis en Bethlehem en het Israelisch-Palestijns conflict zijn perfect geschikt om te mixen tot een onwelriekend antiziosemitisch goedje.

 

Een slimme reageerder merkte bij Elder of Ziyon op dat Jozes en Maria inderdaad Bethlehem niet in zouden komen heden ten dagen, omdat ze….. Joods zijn, en gebied dat onder de PA valt is voor Joden verboden. Wat een discriminatie en racisme!

 

RP

 

Artikel: How the Jews steal Christmas: Ugly Guardian story evokes Jesus as an “oppressed” Palestinian (CIF Watch 23/12/2011)

Share